Rize Havalimanına Mesut Yılmaz'ın isminin verilmesi doğru bir karar olacaktır

TAKİP ET

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, hayatını kaybeden Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın isminin Rize-Artvin Havalimanına verilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM'de gündem dışı söz alarak bir konuşma yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, 30 Ekim Cuma günü tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını kaybeden Eski Başbakan Ahmet Mesut Yılmaz'ın Rize'de yapımı devam eden havalimanına adının verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Rize'de yapılan havalimanına, aslen Rizeli olan, 17, 18, 19, 20, 21 ve 23'üncü dönem Rize Milletvekilliği yapan, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı ve eski Başbakanımız merhum Ahmet Mesut Yılmaz isminin verilmesinin doğru ve yerinde bir karar olacağı düşüncesindeyim." dedi.

Önemli şahsiyetlerin ve şehitlerin isimlerinin çeşitli yerlere verilmesi gibi vefa göstergesi adımların Ahmet Mesut Yılmaz ismiyle devam etmesini dileyen Milletvekili Örs, "Memleketimize hizmet etmiş devlet büyüklerimizi unutmamak ve unutturmamak ve de hizmetlerini gelecek nesillere aktarmak adına merhum Başbakanımızın adının, memleketi olan ve milletvekilliğini yaptığı Rize ilimizde yaşatılması için yapılmakta olan havalimanına verilmesini talep ediyorum. Rize havalimanının Ahmet Mesut Yılmaz havalimanı olması, kendisine olan vefa ve minnet duygumuzun da bir ifadesi olacağı kanaatindeyim. Rizeli hemşehrilerimizin de bu noktada hemfikir olduğu düşüncesindeyim." dedi.

Milletvekili Örs, Ahmet Mesut Yılmaz'ın adının Rize'de yapılmakta olan yeni havalimanında yaşatılmasıyla ilgili talebi Genel Kurula sunarak sözlerini sonlandırdı.