Rize Günleri İstanbul Yenikapı'da start aldı

TAKİP ET

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da bu yıl 12.'si düzenlenen Rize Günleri açılış töreni ile başladı.

RİDEF tarafından Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 12'nci Rize Günleri görkemli açılışla başladı.

‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenen Rize Günleri'nin açılış programında konuşan RİDEF Genel Başkanı Hasan Başca, "1’inciden 12’nciye kadar yapılan Rize Günlerine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

"Yeniliklere açılan bir Rize oluşuyor"

Açılışta konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Rize’nin rengi ve kültürünü temsil etmek, Rize’nin güzelliklerini tüm insanlarımıza sergilemek için bu etkinlikler önemli. Rize Havalimanının açılmasıyla, ilimizdeki kentsel dönüşümlerle, otantik yapısını koruyan ve yeniliklere açılan bir Rize oluşuyor. Tüm ilçelerimiz kendi kültürlerini 16 milyonluk İstanbul’a tanıtmış olacak. Rize'mizi, dünyaya Türkiye'ye tanıtmak için bu ortamlar çok elverişli" diye konuştu.

"Siz dua ettikçe biz de 24 saat çalışıyoruz"

Rize Günleri’nin hemşeri günlerinin ötesinde daha fazla hissiyat barındıran günler olduğunu belirten Rize Valisi Kemal Çeber “3 yıl aradan sonra yeniden İstanbul’dayız. En güzel şekilde hazırladık. Sizleri çok özledik. Her bir Rizeli, Rize'ye çok önem veriyor. Rize'de dünyanın en güzel havalimanı var. Rizeli her şeyin en güzelini hak eder. Salarha Tüneli bitti, Güneyce tünelleri, İkizdere yolu bitti. Çay çarşısı bitti. Lojistik Merkezi şimdi konuşuyoruz. Bu proje Rize'yi ekonomik açıdan birkaç adım öteye götürecek. Rize OSB ikinci etabı açılacak. Rize kentsel dönüşüm projesinin yarısından fazlası bitti. Bizde sizin kadar Rize'yi seviyoruz. Siz dua ettikçe bizde 24 saat çalışıyoruz” diye konuştu.

Uzaya çay gönderildi

Konuşmaların ardından etkinliklere start verildi. Katılımcılar uzaya çay göndermek için helyum dolu balonun yanına geldi. Sepete yerleştirilen Çaykur çay paketleri 2 metre çapındaki helyum dolu balonla üzerinde GPS cihazı takılarak uçuruldu. Protokol hep birlikte balonun ipini çözerek gökyüzüne bıraktı. Büyük alkış alan etkinlikte gökyüzüne doğru çıktıktan sonra stratosfer tabakasında patlaması beklenen balona bağlı sepet çaylarla birlikte paraşütle tekrar yeryüzüne inecek. Çay dolu platformun nereye düşeceği ise cihazla takip edilecek.

Etkinliklerin ilk gününde Mustafa Gökay Ferah ile Resul Dindar konserleri gerçekleştirildi. Etkinliklere binlerce kişi katılarak kurulan stantları gezdi.

İstanbul Rize Günleri'nde Karadeniz fırtınası esecek