Rize Erol Kara 2. Amatör Küme Ligi başlıyor

TAKİP ET

2019-2020 Futbol Sezonu Rize 2. Amatör Küme Büyükler Ligi, bu sezon Erol Kara anısına düzenleniyor.

Haber: Turgay AYHAN

Rize 2. Amatör Küme Büyükler Ligi 29 Şubat Cumartesi ve 01 Mart Pazar günü oynanacak olan 1. Hafta karşılaşmaları ile başlıyor.

6'şar takımdan oluşan iki grupta toplam 12 takımın yer alacağı 2. Amatör Küme'de 10 hafta boyunca takımlar 1. Amatör Küme Ligine yükselmek için mücadele edecekler. Her iki grupta ilk 3  sırada yer alan takımlar ligin sonunda 1. Amatör Küme'ye yükselecekler.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Başkanı Ali Çelik, alınan karar ile bu sezon 2. Amatör Küme Ligi'nin isminin, Erol Kara 2. Amatör Küme Ligi olarak belirlendiğini söyleyerek, "İlimiz kulüplerinden İslampaşaspor'da 25 yıl antrenörlük ve yöneticilik yapan ve geçtiğimiz yıl kalp krizi sonucu hayatını kaybeden değerli ağabeyimiz Erol Kara'yı bu vesile ile hem anmak, hem de ismini yaşatmak istedik" şeklinde konuştu.

Rize Erol Kara 2. Amatör Küme Ligi A Grubu takımları şöyle; 53 Forzaspor, Fındıklı Belediyespor, Kalespor, İyiderespor, Yaylacılarspor, İslampaşaspor

B Grubu takımları şöyle; Büyük Çiftlikspor, Rize Karadenizspor, Çayeli Madengücüspor, Derepazarıspor, Filizçayspor, Pazarköyspor

Ligin 1. Hafta maçları şöyle

İslampaşaspor - 53 Forzaspor

Yaylacılarspor - Fındıklı Belediyespor

Kalespor - İyiderespor

Pazarköyspor - Büyük Çiftlikspor

Filizçayspor - Rize Karadenizspor

Çayeli Madengücüspor - Derepazarıspor