Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi depremzedeler için üretiyor

TAKİP ET

Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deprem bölgesine gönderilmek üzere her gün ortalama 10 bin ekmek üretilerek depremzedelere ulaştırılıyor.

06 Şubat günü merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle Rize'den bölgeye yardımlar her anlamda sürdürülüyor.

Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de her gün ortalama 10 bin ekmek ve kuru pasta üreterek depremzedelere ulaştırıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Sadri Karaömeroğlu, "Okulumuz bünyesinde bulunan fırınımızda okul personelimiz ve vatandaşlarımızla birlikte her gün ortalama 10 bin ekmek çıkararak depremzedelere ulaştırıyoruz. Ayrıca poğaça, simit ve kurabiye de üretiyoruz ve tüm malzemelerimizi her gün deprem bölgesine gönderiyoruz." dedi.

Ekmek üretimi için malzeme yardımı gerekiyor

Depremzedeler için ürettikleri ekmeklerin yapımı için malzemeye ihtiyaç duyduklarını belirten Karaömeroğlu, "Hayırsever vatandaşlarımız okul idaresiyle iletişime geçerek yardımda bulunabilirler. Unutmayalım ki, acılar paylaşıldıkça azalır. Deprem nedeniyle vefat etmiş tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, enkaz altında kalıp yardım bekleyenlere acil müdahale ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." dedi.