Rize Derbisinin kazananı Özel İdarespor oldu

TAKİP ET

BAL'da Rize Özel İdarespor ile Çayelispor arasında oynanan sezonun ikinci Rize derbisinde kazanan bu kez Rize Özel İdarespor oldu ve 3. Lig yolunda rakibine karşı avantaj sağladı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup’ta ikinci devrenin ilk maçı Rize derbisi ile başladı. Sezonun ilk maçında Ardeşen’de 1-1 berabere kalan Rize ekiplerinin rövanş maçında Rize Özel İdarespor sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

İlk yarısı golsüz berabere tamamlanan maçın ikinci yarısında Çayelispor’un direkten dönen topunun hemen ardından ev sahibi Özel İdare ekibi 64’üncü dakikada Muhammet Çelik’in golü ile 1-0 öne geçti. 85’inci dakikada ise oyuna yeni giren İbrahim Yılmaz maçın skorunu belirleyen taraf oldu.

Bu sonuçla Rize Özel İdarespor, lider Sebat Gençlikspor ekibiyle aradaki 2 puanlık farkı koruyarak 3’üncü sırada 3. Lig avantajını sürdürürken, 26 puanda kalan Çayelispor ise Rize Özel İdare ile 6, lider ile puan farkını 8’e yükselterek 3. Lig ihtimalini mucizelere bıraktı.

BAL 3. Grup’ta 15. Hafta karşılaşmaları 05 Şubat Pazar günü saat 13.00’da oynanacak. Rize Özel İdarespor, ligin ilk devresinde sahasında 1-1 berabere kaldığı 28 puanlı Doğu Bayazıt FK deplasmanına konuk olurken Çayelispor ise ligin ilk devresinde deplasmanda 2-2 berabere kaldığı 17 puanlı Bayburt Belediyespor’u sahasında konuk edecek.