Rize'den İsrail'e Lanet yağdı

TAKİP ET

Rize Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce vatandaş, İsrail'i protesto etti.

Saadet Partisi (SP) Rize İl Teşkilatı tarafından öğle namazının ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen protesto gösterisinde, Gazze’de birçok Filistinli Müslümanın ölümüne neden olan saldırılar nedeniyle İsrail’e lanet yağdı.

Protesto gösterisine SP Rize Merkez İlçe Başkanı İbrahim Araboğlu’nun Mehmet Akif’e ait ‘Zulmü Alkışlayamam’ adlı şiiri okumasıyla başlandı. Ardından SP Rize İl Basın Müşaviri Ramazan Bursa İsrail’i lanetleyen açıklamayı okudu.

İSLAM DÜŞMANLIĞI ÜZERİNDE İTTİFAK VAR

Açıklamasında, İsrail’in terör devleti olduğuna vurgu yapan Bursa, işgalci İsrail’in Müslüman Filistin halkına karşı acımasız bir katliama giriştiğini ve Hamas’ın liderlerinden Ahmet El’Cebari ile birçok sivilin şehit edildiğini hatırlatarak, ABD’de Obama’nın ikinci kez Başkan seçilmesiyle bölgede İsrail’in küstahça davranışlarının son bulacağının propagandasını yapanların nasıl bir hayal âleminde yaşadıklarının bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti.

“ABD’de kim başkan olursa olsun eli kanlı İsrail’i desteklemeye devam edecektir. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri de, Avrupa Birliği de, İsrail de İslam düşmanlığı üzerinde ittifak etmişlerdir. Siyonizme hizmet etmeyi kendilerine en yüksek hedef seçmişlerdir” diyen Bursa, bu bölgede akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail devletinin bulunduğunu ifade etti.

İSRAİL, SAPKIN BİR İNANCA SAHİP

İsrail’in, bütün dünyayı ateşe vermekten çekinmeyecek kadar sapkın bir inanca sahip olduğunu vurgulayan Bursa, İsrail’in Kurban Bayramı öncesi Sudan’a yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesinin, bu saldırılar için cesaret bulmasına neden olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletlerin İsrail’e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmadığını kaydeden Ramazan Bursa, bundan sonraki süreçte de Birleşmiş Milletlerden İsrail’e karşı bir yaptırım beklemenin hayalcilik olacağını söyledi.

“Görevi layıkıyla yapmak başka bir şeydir, bir şey yapıyormuş gibi lafla geçiştirmek başka bir şeydir. Laf yetmez, hareket, aksiyon ve çözüm gerekir” diye konuşan SP Rize İl Basın Müşaviri Ramazan Bursa, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin, İsrail ile tüm ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerini kesmesi gerektiğini, vakit kaybetmeden Türkiye’nin öncülüğünde İslam ülkeleri askerlerinden bir barış gücü oluşturularak Filistine konuşlandırılması gerektiğini, bu gücün; İsrail’in her saldırısına misliyle karşılık verecek bir teçhizat ile donatılması gerektiğini kaydetti.

Bursa’nın konuşması sırasında, Rize Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık, sık sık ‘Katil İsrail’, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Mehmetçik Gazze’ye’ şeklinde sloganlar attı. Bursa sözlerini; “Siz mutlaka yenilgiye uğrayacak ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız. Orası ne fena yataktır!” ayetinden örnek vererek, “Ey İsrail, Ey Siyonist Kafirler bilesiniz ki, yenileceksiniz ve hepiniz cehenneme sürüleceksiniz” sözleriyle tamamladı.   Gösterinin başlangıcında SP Rize Merkez İlçe Başkanı İbrahim Araboğlu’nun okuduğu Mehmet Akif Ersoy’a ait şiir…

Zulmü Alkışlayamam

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ... -Boğamazsın ki! -Hiç olmazsa yanımdan kovarım. Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam; Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale; Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu... İrticanın şu sizin lehçede ma'nası bu mu?

Haber: Deniz Varlı