Rize'den ilk kurban bağışını Necati Hoca yaptı

TAKİP ET

Vekâletle Kurban Bağışı kampanyasına bu yıl Rize'den ilk bağışı yapan isim Necati Hoca oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 27 yıldır sürdürülen Vekâletle Kurban Kesimi, bu yıl da devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan emekli olan ve Rize`nin tanınmış hocalarından Necati Hutoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Vekâletle Kurban Bağışı kampanyasına bu yıl Rize’den ilk bağışı yapan isim oldu.

90'a yaklaşan yaşıyla Hutoğlu, Çay Tv’de yayınlanan “Necati Hoca Cevap Veriyor” dini programında Vekâletle Kurban Bağışı kampanyasına destek vererek canlı yayın esnasında bağışta bulundu ve izleyenlerden de destek istedi.

Çay Tv’de yayınlanan “Necati Hoca Cevap Veriyor” programına konuk olarak katılan İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı kampanya hakkında bilgiler verdi.

Çakmakçı yaptığı açıklamada, "Yurt içinde ve dünyanın 143 ülkesinde Vakfımıza emanet edilen kurbanlar, İslami usullere göre kesilmekte, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır" dedi.

Bu yıl vekâlet yoluyla kurban bedelinin yurt içi 890 TL, yurt dışı ise 725 TL olarak belirlendiğini ifade eden Çakmakçı, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş temasıyla 1 Temmuz 2019 tarihinde başlatılan kampanyamız 10 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek olup bağışta bulunmak isteyenler TDV şubeleri, il ve ilçe müftülükleri PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar, online bağış ve mobil bağış yollarından herhangi biriyle bağış yapılabilecektir" şeklinde konuştu.