Rize'den 2 Afrika ülkesine daha Su Kuyusu desteği

TAKİP ET

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi, Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da ve Güney Asya ülkesi Afganistan'da birer su kuyusu açarak bölge halkını temiz suyla buluşturdu.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Diyanet Haber’e yaptığı açıklamada "Bir damla suya hasret insanların yüzünü güldürmek ve kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların temiz su ihtiyacını karşılamak maksadıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hayata geçirilen 'Bir Damla Hayat Su Kuyusu' projesine Rize olarak desteğimiz devam ediyor." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize il ve ilçe şubeleri olarak bu güne kadar Moritanya’da 11, Zimbabve’de 2, Togo ve Tanzanya’da 1'er su kuyusu açtıklarını hatırlatan Çakmakçı, "Son olarak Burkino Faso ve Afganistan’da birer olmak üzere toplamda 17 adet su kuyusu açmış olduk. Bu anlamda hayırsever Rize halkını anlamlı desteklerinden dolayı tebrik ediyorum." diyerek 18'inci su kuyusu için çalışmaların devam ettiğini ve vatandaşların bu iyilik hareketine destek vermeye devam etmesini rica etti.