Rize'deki vaka sayıları günlük olarak açıklansın

TAKİP ET

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, test sayılarının artırılmasını ve Koronavirüs vaka sayılarının günlük olarak açıklanması çağrısında bulundu.

Basından öğrenildiği kadarıyla Rize’de salgından ölenlerin sayısının 50'ye yaklaştığını ve günlük vaka sayısının 100’lü rakamlarda olduğunu bildiklerini söyleyen Başkan Deniz, "Bu bilgilere göre 1 aylık Vaka sayısının 3 Binli rakamlara yaklaştığını tahmin edebiliyoruz. Yapılan test sayısını bilemediğimiz için Vaka / Test oranını bilemiyoruz. Günlük test sayısının (en iyi ihtimalle) 500 olduğunu varsaysak. Yapılacak hesaplamayla Vaka / Test oranının %20'lerde olduğunu görürüz. Yani test yapılan her 5 kişiden birisinde Kovid-19 tesbit edilmiş. Bu oranın Türkiye’nin günlük oranından oldukça yüksek olduğu görülür. Tabi ki bu rakamlarımız ve analizlerimiz basında yer alan bilgilere göre bir tahmin yürütmedir." dedi.

Daha etkin önlemler alınmalı

Vatandaşların kendilerine aktardıkları bilgilere göre de bu analizlerin doğruya yakın olduğunu düşündüklerini belirten CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Bir süre daha bu salgınla birlikte yaşayacağız. Önümüzde kritik Birkaç ay var. Bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmek için bireysel olarak önlemlerimizi en üst seviyede almamız gerekiyor. Kamu görevlileri de daha etkin önlemler almalıdır. Bu bana bir şey olmaz düşüncesi ile atlatılacak bir salgın değil. Hepimizin iş birliği ile atlatacağı olağan üstü bir durum. Onun için hep birlikte çalışacağız, dikkat edeceğiz, önlem alacağız. Çünkü dikkat etmezsek Covid-19 oluruz, hiç istemeyeceğimiz sonuçlarla karşılaşırız ve her şeyden önemlisi çevremizdekilere ve sevdiklerimize bulaştırır ve onların da hiç istemediğimiz sonuçlar yaşamasına neden oluruz." dedi.

Başkan Deniz'in önerilerini şöyle sıraladı;

1- Anlaşıldı ki yapılan anonslar çağrılar vs. yeterli olmuyor. Bu nedenle; Rize’de Vaka sayıları İlçe İlçe günlük olarak yayınlansın. Böylelikle Vatandaşlarımız Riskin aslında kendi evlerinin önünde olduğunu bilsin anlasın.

2- Test sayıları artırılsın ve yaygınlaştırılsın.

3- Rize'de bu konuda top yekün bir seferberlik ilan edilsin bunun için tüm partiler, STK’lar Resmi ve Özel kuruluşlar birlikte hareket etsin ortak bir çalışma programı oluşturulsun.