Rize'deki selde 1 ölü, 3 kayıp: 72 köy yolu ulaşıma kapandı

TAKİP ET

Rize'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selde kaybolanların sayısı 4'e yükseldi. Kaybolanlardan 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Rize merkeze bağlı Muradiye beldesinde heyelan sonucu çöken evde göçük altında kalanların sayısının 3 olduğu öğrenildi. Güneysu ilçesinde ise sele kapılan Halil Arıcı aranıyor.

Muradiye beldesinde heyelan sonucu çöken evde göcük altında kalan Hacer Mert ve Nuri Cemal Mert ile ismi henüz öğrenilemeyen 3 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Afad ekipleri ve çok sayıda vatandaş enkaz altında kayıp 3 vatandaşı aramaya devam ederken, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Öte yandan yaralı 2 kişinin RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2 kişinin de Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi edildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

72 Köy yolu ulaşıma kapandı

Öte yandan Rize İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle Rize'de 72 köy yolunun kapandığı bilgisi paylaşıldı.

Yapılan açıklama şöyle; "Yaşanan afetlerde Çayeli ilçemizde 35, Güneysu ilçemizde 21, Merkez ilçemizde 10, İkizdere ilçemizde 3 ve Kalkandere ilçemizde 3 köy yolu ulaşıma kapanmıştır.23.00 saati itibariyle kapalı olan 72 köy yolumuzda, 50 personel ve 30 iş makinesi ile çalışmalarımız devam etmektedir."

Rize'de kriz merkezi kuruldu: İşte son durum...

Rize'de meydana gelen selde 3 kişi kayboldu

Rize'de selde mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor

Pazar ilçesi sular altında kaldı

Rize'de sağanak yağış yüzünden dereler taştı, evleri su bastı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolu yine çöktü