Rize'deki davada yeni iddia: Çocuğu komşum camdan attı

TAKİP ET

Rize'de annesi tarafından camdan atıldığı düşünülen Fatma Nur ile ilgili mahkeme devam ederken son duruşmada anne, kız çocuğunu babası olduğunu iddia ettiği komşusunun camdan attığını söyledi.

Rize'de 12 Kasım 2019 günü Camiönü Mahallesi Menderes Bulvarı üzerinde 6 katlı bir apartmanda meydana gelen olayda, binanın en üst katında oturan Emine ve Medet Havuz çiftinin 6 yaşındaki kızları Fatma Nur, pencereden düşmüş ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Daha önce de Havuz çiftinin 4 yaşındaki çocukları Harun'un da pencereden düştüğünün öğrenilmesi üzerine olayla ilgili başlatılan soruşturmada psikolojik tedavi gören Anne Emine Havuz'un kızını camdan attığı düşünülerek, Emine Havuz tutuklanmıştı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına devam edilen Emine Havuz, son duruşmada yeni bir iddia ortaya attı ve kızının, komşusu olan, aynı zamanda da Fatma Nur'un babası olduğunu iddia ettiği A.Y.'nin camdan aşağıya attığını söyledi.

Havuz savunmasında, “Çocuğu komşum A.Y. camdan aşağıya attı. Ben atmadım. Fatmanur’un babası da A.Y.’dir. Olay günü A.Y. bizim eve gelmişti. Bana çocuğu atmak için bizim eve geldiğini söyledi. Daha sonra kucağımdan çocuğu aldı ve camdan aşağıya attı. A.Y. benim apartmanda oturuyor. Korktuğum için bugüne kadar söyleyemedim. A.Y. beni seviyordu, bizim eve gelir giderdi. Onun tutuklanmasını istiyorum. Çocuk kendiliğinden aşağıya düşmedi, onu A.Y. attı. İlk çocuğum kendi camdan aşağıya düşerek öldü” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, A.Y.’nin zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Rize'de 4 yaşındaki kız çocuğu 6. kattan düşerek öldü

Rize'de 6. kattan düşerek ölen kızın annesi tutuklandı

Rize'de kızının öldürmekle suçlanan anne tahliyesini istedi

Rize'de 4 yaşındaki kızını camdan attığı iddia edilen Anne için rapor istendi