Rize'deki Bilgisizlik Tehlikesine Dikkat!

TAKİP ET

Rize'de işlenen kadın cinayetinin ardından görüldü ki Korona Virüs salgınının ciddiyeti anlaşılmış değil!

Yaşanan elim olayda eline cep telefonunu alan çekim yapmaya başlayarak, sanki korona virüs tehdidi yokmuş gibi, günlerdir uyarılarda vurgulanan sosyal mesafe hiçe sayılarak yüzlerce insan bir araya toplandı. 

Polis bile olay yerinde megafonlarla ve bağırarak halkı dağıtmaya çalıştı.

Resmen virüs tehlikesi bir kenara bırakıldı, merak uğruna vatandaşlar, hem kendi canlarını, hem de çevresindekilerin canlarını tehlikeye attı.

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması yasak, diğer kesim ise vurdum duymaz!

Bizler görüyoruz ki bir çok insan hala daha Korona Virüs olayının ciddi boyutta olduğunun farkında değil!

Peki neden?

Bu ve buna benzeri durumların ortadan kalkması için, vatandaşların olayın ciddiyetini daha iyi anlaması için "yasaklamalar dışında" bir açıklama yapılması gerekir. 

Pozitif vaka sayıları gizlendikçe, ölümler saklanmaya çalışıldıkça, "halk panik yapmasın" diye haber yaptırılmamaya çalışıldıkça bu durum böyle devam edecek ve insanlar umursamaz tavırlarını sürdürecektir.

Rize’de yaşayan ve görev yapan, tek amacı Rize halkını bilinçlendirmek ve korumak olan gazeteciler olarak yetkililere sesleniyoruz!

İşin ciddiyetini halkımızın anlayabilmesi için artık vaka sayıları ve ölümler açıklanmalı, halkın kafasında ki soru işaretleri giderilmelidir.

En azından sosyal medyadan hızla yayılan bilgi kirliliğinin önüne geçilmelidir.

İlimizde vaka sayısının artmaması ve daha fazla can kayıplarının yaşanmaması adına karşı karşıya olunan tehlikenin boyutları kısıtlamalarla değil, vahim durumun net şekilde ifade edilmesiyle önlenebileceğinin kanaatindeyiz.

Bizler haber yapmak peşinde değil, sadece olayın ciddiyetinin farkındayız.