Rize'deki belediyelerde çöp için bütçe yetersizliği

TAKİP ET

Rize'nin Fındıklı, Pazar ve Ardeşen belediyeleri ile Tunca Beldesinin bütçe yetersizliğinden çöplerini dere kenarlarına dökmek zorunda oldukları belirtildi.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın Halk Tv’deki "Neyse O" programına konuk olan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, bütçe yetersizliğinden dolayı belediyelerin çöplerini Sürmene'deki çöp ayrıştırma merkezine götüremedikleri için ilçelerdeki alanlara dökmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Başkan Çervatoğlu, Trabzon'un Sürmene İlçesindeki Çam Burnu Çöp Arıtma Merkezine bütçe yetersizliğinden dolayı çöpleri götüremedikleri ve Pazar ile Ardeşen Belediyelerinin dışında Tunca Beldesi ve Artvin'e bağlı Arhavi ve Hopa belediyelerinin de çöp toplama, depolama gibi sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Günde 25 ton çöp biriktiğini belirten Başkan Çervatoğlu, "Bütçemiz yok, maalesef çöpleri Hemşin deresinin koca köprü köyü mıntıkasına vahşi depolama yoluyla koymak zorunda kalıyoruz. Sadece ben değil Ardeşen Belediyesi de Fırtına deresine çöplerini vahşi depolama yoluyla atıyor. Onların da bütçeleri yok" dedi.

Beş Belediye olarak bir birlik oluşturduklarını bu birliğin üyesi olan belediyelerin iki ay içerisinde bütün çöplerini Pazar’da topladıktan sonra transfer yoluyla Sürmene’ye götüreceklerini ifade eden Başkan Çervatoğlu, "Vahşi depolama alanımız yok, ormana başvursanız orman da vermiyorlar. Geçmişte Belediye sahilde dolgu alanlarında bunu değerlendiriyordu. Şimdi ise hemen hemen bütün belediyelerimiz vahşi depolama yöntemiyle bunu sağlıyorlar. Bizler dereden biraz uzak bir yerde araziye kuyu açıyoruz ve gömüyoruz, ama tabiki de bu da doğru değil. Yer altı sularımız kirleniyor ve benzeri şeyler meydana gelebiliyor.“ şeklinde konuştu.