Rize'de yatalak hastalar için karyola desteği devam ediyor

TAKİP ET

Rize Sağlık Müdürlüğünce yatağa bağımlı hastalara karyola desteği devam ediyor.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bu güne kadar il genelinde 1443 yatağa bağımlı hastaya karyola desteği yapıldığı belirtildi.

Son olarak Elazığ ilindeki ihtiyaç fazlası 56 adet karyolanın hibe yoluyla Rize'ye getirildiği ve sıra bekleyen hastalara teslim edilmeye başlanıldığı ifade edildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, bu çalışmayı evde sağlık hizmetleri kapsamında hizmet alan hastalarda yatak yaralarının oluşmaması, beslenme ve bakımda ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi için yaptıklarını belirtti.

Rize'de destek bekleyen birçok hastalarının daha olduğunu belirten Tepe; “Onlar yaşamlarının geri kalan kısmını yatakta geçirecekler, bizden bekledikleri mucize değil yalnızca bedenlerinin rahat etmesini sağlayacak bir karyoladır. Bu uygulamamıza destek amacıyla ilimizde hayırsever vatandaşlarımızı ve özel kuruluşlarımızı destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

Yatağa bağımlı hastası olup karyola desteği almak isteyenlerin Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'ne bağlı olan 0 464 221 49 32 - 212 20 24 ve 212 20 27 numaralı talefonlara başvurubilirler.