Rize'de 'Vekaletle Kurban Bağışı' kampanyası başladı

TAKİP ET

Rize'de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen "Vekâletle Kurban Organizasyonu' için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlene programa il genelinde görev yapan tüm din görevlileri katıldı.

Programda konuşan Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur geçtiğimiz yıl 430 bin hisse olarak gerçekleştirilen Kurban sayısını bu yıl en az 500 bin hisse olarak hedeflendiğini belirterek, "Bağışlayacağımız kurbanlarla inşallah gönül coğrafyamızda kurban sevincini ve neşesini birlikte yaşayacağız" dedi.

Rize’de 2018 yılı vekâletle kurban bağışı kampanyasında bir önceki yıla oranla % 155 artışla 2 bin 685 kurban hisse bağışı yapıldığını ve Rize’nin nüfusa oranla ülke genelinde 2. sıradaki yerini aldığını ifade eden Bodur, çalışmalarından dolayı tüm din görevlilerine, katkı ve güvenlerinden dolayı da bağış yapan Rizelilere de teşekkür etti.

Bodur, vekâletle kurban bağış bedelinin 2019 yılında yurt içinde 890 TL, yurt dışında ise 725 TL olduğunu söyleyerek kampanyanın 10 Ağustos’ta sona ereceğini, bağış yapmak isteyenlerin Müftülüklere, Türkiye Diyanet Vakfı İl ve İlçe Şubelerine ilgili banka ve PTT şubelerine müracaat edebileceklerini ayrıca http://bagis.tdv.org adresinden ve mobil uygulama ile online olarak bağış yapabileceklerini ifade etti.