Rize'de vatandaşların yol isyanı

TAKİP ET

Rize'nin merkeze bağlı köylerinden Ortapazar ve Selimiye ile kapatılan Yolbaşı beldesi yolunun çok virajlı olmasından yakınan yöre halkı yolun tehlikeli olduğunu düşünüyor.

Yetkililerden virajların azaltılması istenirken, geçtiğimiz yıllarda yol güzergahı değiştirilerek virajlar azaltılacak diye bazı istimlaklar yapıldığı halde yol güzergahında hiçbir değişiklik yapılmadığı iddia edildi.

Bölgede Çaykur'a ait 3 adet çay fabrikası bulunduğu için sanayi bölgesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden bazı vatandaşlar, tonajlı kamyonların bu yolu kullandıklarını, yolda çok sayıda ve büyük çukurlar oluştuğunu belirterek hem virajların azaltılmasını hem de yolun çukurlardan kurtarılmasını istiyor.

2'NCİ SINIF İLÇE YOLU

Karayolları yetkilileri ise sözkonusu yolun 2'nci sınıf ilçe yolu kapsamında olduğunu belirterek, buna rağmen standartların üzerinde kaliteye sahip olduğu görüşünde.

GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİ PROGRAMDA YOK

Karayolları Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; Ortapazar-Selimiye-Yolbaşı yolunda sadece Ortapazar mevkiinde coğrafi şartların çok zorladığı yerde bir güzergah değişikliği yapıldı. Ayrıca, bundan sonra herhangi bir güzergah değişikliğinin programda olmadığı öğrenildi.

İSTİMLAK İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yol güzergahının değiştirilip virajların azaltılması için istimlak yapıldığı halde güzergahın değiştirilmediği yönündeki iddianın ise asılsız olduğunu ifade etti.