Rize'de vatandaşların diyabet ölçümleri yapıldı

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Dünya Diyabet Günü' etkinlikleri kapsamında vatandaşların kan şekeri ölçümü, boy-kilo ölçümleri ve tansiyon ölçümleri yapıldı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında il ve ilçe merkezlerinde stant açılarak vatandaşlara diyabet hakkında bilgilendirme yapılırken, gerekli sağlık ölçümleri de yapıldı.

Müdürlüğe bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi koordinasyonuyla Şehirler Arası Otobüs Terminali, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı, İsmail Kahraman Kültür Merkezi, Çayeli Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu ve tüm ilçelerde “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında stant açılarak vatandaşların kan şekeri ölçümü, boy-kilo ölçümleri ve tansiyon ölçümleri de gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada dünya genelinde 425 milyondan fazla insanın diyabet hastalığıyla yaşadığına dikkat çekilerek düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ile diyabetin önüne geçilebileceği belirtildi.