Rize'de vatandaşlara Omicron Varyantı uyarısı

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada son günlerde vaka sayılarında omicron varyantının da etkisiyle hızlı bir artış gözlendiği belirtildi.

Omicron varyantına karşı mevsim şartları da göz önüne alınarak her zamankinden daha fazla tedbirli olmak gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, "Toplu taşıma araçlarında, kalabalık ve kapalı ortamlardaki her türlü birliktelikte artık mümkün mertebe çift maske kullanımına dikkat edelim. Mesafe, temizlik kuralları gibi diğer tüm tedbirleri de bugünlerde fazlasıyla uygulamak zorundayız." denildi.

Pozitif vakalarda ve bunların temaslılarında karantina süresinin 7 gün olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, son 3 ay içerisinde hatırlatma dozunu olmayan kişilerin de önceden aşılarını olmuş olsalar dahi 7 günlük karantina süresine tabi tutulacakları vurgulandı.

İl genelinde Kovid hastalığını ağır geçirip, bu yüzden hastanelerde yatarak tedavi olan hastaların yüzde 90’ndan fazlasının ya tamamen aşısız, ya da aşılarını tamamlamayan eksik aşılı kişiler olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Aşılarını olmuş kişilere kovid hastalığı bulaşsa dahi hastalığı oldukça hafif geçirdikleri net bir gerçektir. Bu sebeplerle tüm vatandaşlarımızdan zaman kaybetmeksizin hiç aşı olmayanların aşı olmalarını, öncesinde aşı olup 3 ay üzerinden geçmiş kişilerin de hatırlatma dozlarını bir an evvel yaptırmaları gerekmektedir." denildi.

Yerli aşı olan Türkovac'ın henüz Rize'ye gelmediğinin belirtildiği açıklamada, aşı geldiğinde tüm vatandaşlara duyuru yapılacağı ifade edildi.