Rize'de uyuşturucu operasyonu: 8 kişi yakalandı, 1 kişi tutuklandı

TAKİP ET

Rize'de uyuşturucu yapan sokak satıcılarına yönelik operasyonlarda 8 kişi yakalanırken, 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rize Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonlarda 214,83 gram Bonzai, 114,58 gram Metamfetamin, 21,68 gram Esrar, 124,79 gram Bonzai maddesini çoğaltmak için kullanılan madde, kurutulmak üzere bırakılmış 3 parça Kenevir bitkisi, 4 adet Sentetik Ecza (Lyrca), 1 Adet 7,65 mm. Çapında ruhsatsız tabanca, 39 adet tabanca fişeği, çok sayıda uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak için oluşturulan aparat ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak yakalanan ve hakkında Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçundan aranması bulunan E.T. tutuklandı. E.T. ile birlikte Ü.E., B.E., A.İ.T., E.K., Ö.A., C.T. ve G.A. isimli kişiler "Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak Kabul Etmek veya Bulundurmak" suçundan, C.T. isimli şahsın ise "Birden Fazla Kişi Tarafından Silahla Tehdit" suçundan aranması bulunduğundan Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edildi.