Rize'de üye sayısını en fazla artıran sendika oldu

TAKİP ET

Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi, son bir yılda Rize'de üye sayısını en fazla artıran sendika oldu.

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, geçen yıl 1274 olan üye sayısını 103 arttırıp 1377 üye sayısına ulaşarak Rize’de üye sayısını en fazla arttıran sendika olduklarını açıkladı.

Milli Eğitim bünyesinde 1233 ve Üniversite bünyesinde 144 üyeleri bulunduğunu belirten Köseoğlu, “Baskılara ve tehditlere boyun eğmeyen, menfaatleri için mevzi almayan, iş güvencesine ve geleceğine sahip çıkan, hak ve adalet mücadelemizde bizden desteğini esirgemeyen, 1377 cesur yürek üyemize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kamuda kariyer ve liyakat gelene, mülakat kaldırılana kadar, işi ehline verecek bir sistem kuruluncaya kadar mücadele edeceklerini belirten Köseoğlu, “Bizim mücadelemiz kamuda sendikacılık yapmak yerine, kamusal hayatı işgal etmiş, tahakkümü ve esaret altına almış, kendini işveren gibi görüp bırakın kul hakkı yemeyi direkt kulları yiyen paralel çeteyledir. Bunlara ses çıkarmayan, yetkilerini bu mahfillere teslim eden ve bu mahfillerin temsilcisi gibi hareket eden aşil tendonu diye tarif ettikleri bürokratik kesimledir.” dedi.

Köseoğlu Türk Eğitim-Sen’in bugün 81 ilde 118 Şube ve 957 İlçe Temsilciliği bulunduğunu sözlerine ekledi.