Rize'de U18 Türkiye Şampiyonası heyecanı yaşanacak

TAKİP ET

U18 Türkiye Şampiyonası için 6 ilden yaklaşık 132 sporcu Rize'de mücadele edecek.

2021-2022 futbol sezonu U18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 75 ilden 116 takımın katılımı ile 12-15 Mayıs tarihlerinde başlıyor.

Rize'nin de aralarında bulunduğu 20 grupta 116 takımın katılımıyla oynanacak olan 1. Kademe maçları sonunda grup birincisi olan 20 takım, 4 grup merkezinde 2. Kademe maçları oynamaya hak kazanacak. Bu maçlar sonucu birinci gelen takımlar ise finale yükselecek.

Şampiyonayla ilgili açıklama yapan Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Çelik, Erzurum, Trabzon, Iğdır, Ardahan, Bayburt ve Giresun illerinden 6 takımın Rize'de mücadele edeceğini söyleyerek, "İllerinde Şampiyon olan 6 takımımızla toplam 132 sporcu 3 gün boyunca Şenol Birol Amatör Futbol Sahamızda ikinci kademe maçlarına yükselmek için mücadele edecekler. En iyi şekilde ağırlayacağımız takımlarımıza şimdiden başarılar diliyor, maçların centilmenlik içinde geçeceğine inanıyorum." dedi.

Rize'de mücadele edecek olan takımlar ise şöyle; Yakutiyespor (Erzurum), Sebat Gençlik Spor (Trabzon), Iğdır Yurdum Gençlik (Iğdır), Gölespor (Ardahan), Konursuspor (Bayburt), Sanayispor (Giresun)

Rize'deki maçlar 2 grupta oynanacak. A Grubunda Konursuspor, Yakutiyespor ve Gölespor, B Grubunda ise Sanayispor, Sebat Gençlikspor ve Iğdır Yurdum Gençlik mücadele edecek.

İlk gün A Grubunda saat 11:00'da Konurspor ile Yakutiyespor, B Grubunda saat 13:00'da Sanayispor ile Sebat Gençlikspor karşı karşıya gelecek.