Rize'de toprak kayması sonucu mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

TAKİP ET

Rize'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu 2 evde yaşayan 2 vatandaş tahliye edildi.

Rize'de öğleden sonra etkili olan sağanak yağış şehir merkezindeki mahallelerde su taşkınlarına sebep oldu. Bazı iş yerlerini ve depoları su basarken, karayollarında ve okul bahçelerinde göletler oluştu.

Akşam saatlerinde de etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle merkeze bağlı Gülbahar Mahallesinde şiddetli yağış sonucunda oluşan toprak kayması sonucunda tedbir amaçlı iki evde yaşayan birisi yatağa bağımlı, bir diğeri ise obezite hastası olmak üzere 2 vatandaş AFAD ve UMKE ekiplerince tahliye edilerek evler boşaltıldı.

Öte yandan yine merkeze bağlı Müftü Mahallesi, Gülbahar Mahallesi, Bağdatlı Mahallesi ve Portakallık Mahallesi’nde (Dağ Dibi) Güney Çevre Yolu’nda da menfezlerin tıkanması sonucunda oluşan su baskınları nedeniyle yol trafiğe kapandı. Araçlar taşkın sonucu güçlükle ilerleyebilirken küçük çaplı kazalar meydana geldi.

Bazı iş yerleri ile bodrum katlarını su basarken, kent merkezindeki 2 okulun bahçesi ise yağan yağmur sonucu göle döndü.