Rize'de tehlike büyüdü: En kritik süreç!

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe son günlerde ülke genelinde olduğu gibi Rize'de de vaka sayılarının hızlı bir tırmanışa geçtiğini söyledi.

Özellikle son iki aydır durağan olan vaka sayılarının Kasım ayı ile beraber hızla yükseldiğini belirten Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, bu yükselişin il merkezi ve nerdeyse tüm ilçelerde kendini göstediğini söyledi.

Havaların soğumasının da bu sürece ciddi anlamda olumsuz etki ettiğinin belirten Tepe, "Özellikle son bir iki günde nerdeyse ekim ayı ortalamasının iki katına yaklaşmış durumdayız. Tüm vatandaşlarımızdan içinde bulunduğumuz bu durumu son derece ciddiye almalarını, kendilerinin, sevdiklerinin ve toplumun sağlığı için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları eksiksiz yerine getirmelerini istiyoruz. Artık virüs çok hızlı yayılmaktadır. En ufak bir tedbirsizliğimizde, en ufak bir rehavetimizde virüsün bizlere bulaşması an meselesidir. Bu sebeple pandemi sürecinin başından beri belki de en kritik süreçte olduğumuz aşikârdır. O yüzdendir ki tehlikenin bu denli büyük olduğu bir dönemde artık keyfi sebeplerle riski alma lüksümüz asla yoktur." dedi.

Dr. Tepe vatandaşlardan, gerekmediği sürece asla kalabalık ortamlara girmemelerini, zaruri olmadıkça çarşıya, şehire, pazara inmemelerini isteyerek, "İçinde bulunduğumuz zaman beklenen olası aşı sebebiyle belki de zorlu sürecin son ayları olabilir. Bu sebeple kurallara aykırı istek, arzu ve keyfi alışkanlarımız asla tedbirlerimizin önüne geçmemelidir." dedi.