Rize'de tehdit ve gasp suçluları tutuklandı

TAKİP ET

Rize'de 5 ay boyunca tehditle 400 bin TL para kopartan suçlular yakalanarak ceza evine gönderildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, M.R. (49) isimli vatandaş, kendisinin kaçırıldığını ve tehdit edilerek bankalardaki hesaplarının boşaltıldığını belirterek şikayetçi oldu.

Yapılan araştırmalar sonucunda M.R. isimli vatandaşı 27 Şubat 2015 günü gece vakti evinin önünden, yüzlerini kar maskesi ile kapatarak kaçıran T.Ç. (28), R.D. (24), S.Ö. ( 20) ve S.M. (24) şüpheliler, M.R.’yi tehdit ederek kartlarının şifrelerini öğrendiler ve banka kartlarındaki parayı olay gecesi çekerek Artvin’in Hopa İlçesinde eğlendikleri, bu süre zarfında M.R.’yi araçlarının bagajında beklettikleri ve sabah saatlerinde ise gözleri ve elleri bağlı şekilde Hopa sahiline bıraktıkları tespit edildi.

Ardından devam eden süreçte M.R.’yi sürekli tehdit ederek para sızdırdıkları ve bu paralarla kendilerine otomobil aldıkları Rize, Artvin ve İstanbul’da değişik eğlence mekanlarında eğlendikleri, M.R.’nin değişik bankalarda bulunan hesaplarındaki paraları farklı zamanlarda tehdit edip zorla çektirerek teslim aldıkları tespit edilen T.Ç., R.D. ve A.E.D. (27) isimli şahıslar 14 Temmuz günü Rize merkez ve ilçelerinde yakalandılar. Şüpheli şahıslar ifadelerinde suçlarını itiraf etti.

Olayda adları geçen S.Ö. ve S.M. isimli suçluların halen askerlik hizmetlerini yaptıkları tespit edilirken, adı geçen T.Ç., R.D. ve A.E.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Kapalı cezaevine teslim edildiler.

Suçlular yaklaşık 5 aylık süre zarfından mağdur M.R.’den 400.000 TL civarında bir parayı zorla ve tehditle aldıkları ve aralarında bölüşerek harcadıkları tespit edildi.