Rize'de stat için yeniden başa dönüldü

TAKİP ET

Gelişim Tv ekranlarında Turgay Ayhan ve Aytekin Kalender'in birlikte sundukları Şeffaf Masa programına konuk olan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, kendisine sorulan soru üzerine, amatör spor camiasının merakla beklediği merkezde yeni stadın yapılması konusunda gelinen son aşamayı anlattı.

“Yeni stadın yapılması konusunda Rize’deki amatör spor camiasından daha fazla sabırsızız, çünkü stat yatırımının Rize’ye kazandırılması açısından çok büyük mücadeleler verdik.” diyen Hasan Karal, “Yaklaşık 10 Milyon TL parayı Ankara’dan kopardık ama maalesef o para hala bekliyor ve yatırıma dönüştürülmezse geri gidecek. Rize’ye gelen bir paranın yatırıma dönüşmeden geri gitmesi de en çok bizi rahatsız eder. Bu paraları Ankara’dan kopartana kadar canımız çıkıyor, o paraları alabilmek kolay değil. Türkiye bir tek Rize’den ibaret değil. 81 il de, 40 katrilyonluk bütçeden yatırım için kendilerine pay alabilmeye çalışıyor. Biz de böyle bir bütçe almışken bunun kullanılamaması bizi kahrediyor. O yüzden bir an önce bu yatırımların başlaması gerekiyor.” dedi.

Stat konusunda yeniden başa dönüldüğünü belirten Karal, “İtfaiye yanında düşündüğümüz projemiz başlamıştı ve belki de şimdiye kadar bitmiş olacaktı. Ama maalesef hukuki bir engelle karşı karşıya kaldığımız için durdu bu yatırımımız. Süreçle ilgili Amatör Spor Kulüpleri yetkililerini sürekli bilgilendiriyoruz. Yeni stadımızı liman yanında yapmayı planlamıştık ancak orası da liman genişleme sahası içinde kaldığından dolayı hukuki anlamda yine yapılması mümkün değil. Maalesef yeniden başa döndük. Bir kez daha deneme yapacağız ve hukuki engeli ortadan kaldırabilirsek eski planladığımız İtfaiyenin yanında devasa diyebileceğimiz projemizi yeniden hayata geçirmek için zorlayacağız.” şeklinde konuştu.

Haber: Turgay AYHAN