Rize'de SGK ve İŞKUR teşvikleri anlatıldı

TAKİP ET

Rize'de '2019 yılı İstihdam Seferberliği' kapsamında SGK ve İŞKUR tarafından işverenlere sağlanan teşvikler anlatıldı.

Rize Ticaret Borsası (RTB) ve Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (RSMMMO) 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında ortaklaşa düzenlediği ‘İş hukuku Öncelikli Konular, Güncel SGK / İŞKUR Teşvikleri ve Uygulamaları Semineri’ RTB Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Seminerin açılışında konuşan RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, “Rize’de emeğe ve iş gücüne nasıl katkı sağlayabiliriz." düşüncesiyle yola çıktıklarını belirterek, "Devletimizin 2019 yılı istihdam seferberliği kampanyasını bizler de destekliyoruz. İşverene ve iş gücüne büyük katkı sağlayacak bu teşviklerden herkesin faydalanması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

RSMMMO Başkanı Fuat Çakmakçı yaptığı konuşmada, çoğu işverenin teşviklerden haberi olmadığını ve bu tür teşviklerin daha iyi anlatılması gerektiğini belirtirken, İŞKUR Müdürü Hasan Kiraz da, bu tür teşviklerin halka doğru anlatılması gerektiğini ifade etti.

SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı, “Ülkemizde istihdam seferberliği 2017 yılında başladı. O yıldan bu yıla gelene kadar olan süreçte istenilen hedefleri tutturduk. 2019 yılının Ocak ayından itibaren yeni istihdam paketini anlatmaya çalışıyoruz. SGK İl Müdürlüğü olarak hiçbir işverenin bu teşviklerden benim haberim yoktu demesini istemiyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından uzmanlar Gülsüm Öksüz, Ömer Yılmaz ve Demet Kırmızı, İş hukuku öncelikli konular, SGK teşvikleri, İŞKUR teşvikleri, asgari ücret teşvik uygulamaları ve işbaşı eğitim programı uygulamaları konularında detaylı bilgilendirmede bulundu.