Rize'de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri sürüyor

TAKİP ET

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı etkinlikleri kapsamında Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” düzenlendi.

Rize Valiliği önünden başlayan yürüyüşe, Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz’ın Eşi Fatma Yılmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt’un Eşi Mehtap Kurt, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Türkan Nebioğlu, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Halit Baykal, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Naciye Hatinoğlu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu, Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü binası önünde sona eren yürüyüş ile ilgili açıklama yapan Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanısıra günümüz hastalıkları olarak kabul edilen kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığının açıkça bilindiğini vurguladı.

Tepe, “Fiziksel aktivitenin artırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirmektedir. Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla özel gün ve haftaların kutlanması fiziksel aktivitenin teşviki için büyük önem taşımaktadır” dedi.