Rize'de sağlıklı yaşam için yürüyüş

TAKİP ET

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığınca yürütülen 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' Programı kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Rize Sahil Yürüyüş Parkuru’ndan başlayıp, Çaykur Genel Müdürlüğü binası karşısında sona eren yürüyüşe Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Halit Baykal, İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi, Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürleri, İl Emniyet Müdürlüğü, Rize Gençlik Merkezi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe yaptığı açıklamada, “Kalp hastalığı, şeker hastalığı, astım ve akciğer hastalıkları gibi kronik hastalıkların meydana gelmesinde risk faktörlerinden birisi olan fiziksel aktivite yetersizliği, birçok hastalık açısından risk altında olmamıza neden olmaktadır. Çocukluk çağından itibaren düzenli aktivite alışkanlığı kazandırmak, egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek ve en azından her birey için günlük bedensel aktivite miktarını arttırmak, bireysel sağlığımızın korunması ve ileride karşılaşılacak sağlık tehditlerinin azaltıl¬ması konusunda oldukça büyük öneme sahiptir” dedi.