Rize'de sağlık çalışanları iş bıraktı

TAKİP ET

Rize'de sağlık çalışanları tüm Türkiye ile birlikte iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Türk Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı Yaşar Türüt konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eylem kararımız yıllardır sağlık çalışanlarının kronikleşen sorunlarının çözülememesi, sorunların görmezden gelinmesi üzerine alınmış bir karardır." dedi.

Tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin eridiğini söyleyen Türüt açıklamasını şöyle sürdürdü; "Sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge meselesi, vergi dilimleri meselesi, farklı istihdam modelleri, kreş talepleri, maaş dışındaki hak edişlerin emekliliğe yansıtılması, sağlıkta şiddet meselesi, vadedilen ama verilmeyen zamlar gibi sorunlar nedeniyle Sağlık çalışanlarımızın tamamını kapsayacak şekilde yapılması için başlattığımız mücadelede Perşembe günü açıklama yapmış, Cuma günü ise 1 saat işe geç gelmiştik.

Bugün de Acil Servisler, yoğun bakımlar, acil ameliyathaneler, 112 acil istasyonları hariç bir gün iş bırakarak tepkimizi gösteriyoruz. Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarımızın tamamının bundan faydalanmasıdır."

Taleplerinin net olduğunu dile getiren Türüt, "Talebimiz çalışanların ekonomik sıkıntıların giderilmesi içindir. Çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanları kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.