Rize'de restorasyon çalışmalarına 3 Milyon TL harcandı

TAKİP ET

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize genelinde bulunan bütün tarihi ve kültürel varlıkların Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla restore edildiğini söyledi.

Rize’de kaybolmaya yüz tutmuş ve yıkılmış tarihi ve kültürel varlıkları yenileyerek Rize’ye kazandırdıklarını belirten Milletvekili Karal, “AK Parti iktidarı olarak, ülke genelinde olduğu gibi, Rizemizde de tarihimize,  kültürümüze ve değerlerimize olan sevgi ve bağlılığımızla, kültür varlıklarımıza sahip çıktık.” dedi.

2003-2017 yılları arasında Rize genelinde Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla restorasyon ve onarım işi için, 3 Milyon 11 bin TL harcama yapıldığını belirten Karal, “Restorasyon ve onarımı gerçekleştirilen vakıf eserlerimiz arasında Rize Merkezdeki Gülbahar Büyük Camimiz, Şeyh Camimiz, Dağsu Kubbeli Camimiz ile Fındıklı ilçemizdeki Merkez Camimiz ve Fındıklı Meyvalı Köyü Camisi, Ardeşen ilçemizde Pirinçlik köyü Camimiz yer alıyor” dedi.

Karal ayrıca Rize merkezde bulunan Eski Orta Camii’nin yıkımının devam ettiğini hatırlatarak, Yeniköy Mahallesi’ndeki Timya Vadisi Projesi içinde birebir aynısı olarak yapılan inşaatın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Haber: Bayram Ali KAVALCI