Rize'de 'Peygamberimiz ve Gençlik' konferansı düzenlendi

TAKİP ET

Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Rize İl Müftülüğü tarafından 'Peygamberimiz ve Gençlik' konulu konferans düzenlendi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu öğrencilerinden Abdussamed Koçali’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Genç öğrencilerden oluşan ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Gençlik” konulu sinevizyon gösterimiyle devam eden Programda konuşan İl Müftüsü İsmail Yalçın, geçen yıla kadar “Kutlu Doğum Haftası” adı altında miladi takvime göre kutlanan haftanın, bundan böyle “Mevlid-i Nebi Haftası” olarak hicri takvime göre kutlanacağını belirtti.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Mevlid-i Nebi’nin tarihçesinden söz ederek "Peygamber Efendimizin çağımıza, ümmetine, gençliğe ve insanlığa mesajları nelerdir, evrensel bir Peygamber olarak, ahir zaman Nebisi olarak bizlere neler getirmiştir?" sorularını cevaplandırdı.

Peygamberimizin gençlerle olan münasebeti, onlara yaklaşımı, onlarla olan iletişimi ve onlara verdiği değerden bahseden Dinç, Peygamberimize Peygamberlik verildikten sonra ilk olarak etrafında topladığı Hz. Ali, Sa’d b. Ebi Vakkas, Mus’ab b. Umeyr, Zübyr, Bilal-i Habeşi gibi gençleri eğiterek çalışmaya başladığını ifade etti.

Günümüz gençliğinin yaşamına da değinen Kadir Dinç, gençliğin tamamen dijital dünyanın esiri olduğuna, ilişkilerin sanallaştığına ve mahremiyet mefhumunun zayıfladığına dikkat çekerek Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi "Zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik yetiştirmeliyiz" dedi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, “Kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddîklarla, şehidlerle ve iyi kimselerle birliktedirler” ayeti ve “Kişi sevdiği ile beraberdir” hadisini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Program sonunda katılımcılara, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli kitap hediye edildi.

Programa Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yusuf Karali Dini üksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar, öğrenciler ve gençler katıldı.