Rize'de Mustafa Toptan Matematik Merkezi açıldı

TAKİP ET

Rize'de 'Matematik Seferberliği Projesi' kapsamında 'Mustafa Toptan Matematik Merkezi' açılışı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Matematik Seferberliği Projesi” kapsamında Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde İş İnsanları Hidayet ve Tolga Toptan tarafından yaptırılan “Mustafa Toptan Matematik Merkezi” açılışı Rize Valisi Kemal Çeber ve İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen'in katılımıyla açıldı.

Programın açılışında konuşan Vali Çeber, öğrencilere matematiği sevdirerek, matematik yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamayı amaçladıklarını söyleyerek, "Bu proje ile matematiği sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkararak yeni yaklaşımlarla tüm öğrencilerin keyifle yapabildikleri, günlük yaşamla bağ kurdukları bir ders haline getirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz okullarında öğrendikleri soyut matematik kavramlarını, burada bulunan 91 istasyondaki eğitim materyalleri ile somutlaştırılacaklar, böylece matematik konusundaki öğrenimlerini pekiştirmiş olacaklar. Yine burada yer alan matematik oyun atölyesindeki 350 farklı matematik oyunu ile öğrencilerimiz birçok temel matematik kavramını oyun ile öğreneceklerdir." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çeber tarafından Mustafa Toptan Matematik Merkezi’nin yapımını üstlenen Hayırsever İş İnsanları Hidayet ve Tolga Toptan’a plaket takdim edildi.