Rize'de Muhtarlar Birlik ve Dayanışma Toplantısı için Pazar'da bir araya geldi

TAKİP ET

Rize Muhtarlar Federasyonu 1'inci Birlik ve Dayanışma Toplantısını Pazar ilçesinde gerçekleştirdi.

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte 12 ilçe Dernek Başkanlarıyla bazı muhtarların katıldığı toplantı öncesinde Pazar Kaymakamı Mustafa Akın ve Pazar Belediye Başkan Vekili Dursun Güneş de ziyaret edildi.

Ziyarette konuşan Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, mahalle ve köy muhtarlarının huzur ve güvenliğin sağlanmasında en büyük yardımcıları olduğunu dile getirerek, "Halkımızın yaşadığı sorunların çözümlenmesi ve sıkıntılarının giderilmesinde ilk adım hizmet kapısı olan muhtarlarımızıdır. Muhtarlarımızın da yardımıyla amacımız ilçemizin her mahallesinde, her köyünde ikamet eden vatandaşlarımızın en iyi yaşam koşullarında yaşamasını sağlanmaktır." diye konuştu.

Pazar Belediye Başkan Vekili Dursun Güneş de gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmasında tüm mahalle muhtarlarıyla el ele, gönül gönüle çalıştıklarını belirterek, "Her fırsatta muhtarlarımızla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz, onların taleplerini dinliyoruz. Muhtarlarımızla sürekli istişare etmeye gayret ediyoruz" dedi.

Saygı göstermeyen saygı göremez"

Pazar Muhtarlar Derneği’nde Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen 1'inci Birlik ve Dayanışma Toplantısında ise konuşan Federasyon Başkanı Remzi Güzel, muhtarlar arasında istişarenin önemine dikkat çekerek, Muhtarların birbirlerine daima yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Güzel, konuşmasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlık kurumuna verdiği büyük ilgi ve destekle beraber, sağladığı sosyal haklarla toplum ve kurumlar nezdinde muhtarlık oldukça büyük bir değer kazandı. Toplumun ve kurumların muhtarlara bakışı değişti. Muhtarlık dikkate alınan ve daha saygın bir kurum haline geldi. Hak edene hak ettiği değeri vermekten kaçınmayan Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere kazandırdıklarını bizler daha ileri taşımak için birey ve kurumlarımızla ilişkilerimize daha çok dikkat etmeliyiz. Unutmayalım ki saygı göstermeyen saygı göremez." şeklinde konuştu.

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel Kaymakam Akın ile Belediye Başkan Vekili Güneş'e muhtarlara verdikleri destekten dolayı ve Pazar Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Rıza Avcı ile Yönetim Kurulu Üyelerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.