Rize'de muhtarın köy parasını kendi hesabına aktardı iddiası

TAKİP ET

Rize'de Azaklı Hoca Köyü muhtarının, köyün okulunu özel bir işletmeye kiraya vererek gelirini kendi hesabına aktardığı iddia edildi.

Rize merkeze bağlı Azaklı Hoca Köyü'nde 31 Mart Yerel Seçimleri için Muhtar Adayı olan Rıfat Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, mevcut muhtarın köy okulunu özel bir işletmeye kiraya vererek gelirini kendi hesabına aktardığını iddia etti.

Rıfat Kaya, yaptığı açıklamasında, "Okul köy halkına Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından köye hizmet etmek için verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kiraya verilmeyeceği konusunda kesin kararı var. Gelir köyün ihtiyaçları için kullanılacak. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haberi yokken mevcut muhtar 15 seneliğine bir vatandaşa kiraya vermiş. Şuan da okulun içi tamamen harabe” ifadelerini kullandı.

Mevcut Muhtarın azası olan Ali Hocaoğlu ise “Rize’deki okul bomboş duruyordu, paket yapmak için istekte bulundular. Burayı değerlendirelim zaten boş duruyor dediler. Bu gelirle biz de köyümüzün eksiklerini gideririz diyerek, biz de imzamızı verdik. Görevlilerle konuştuğumuz da hesap numarası vermiş. 3-4 senedir oranın parası hesabına yatıyor. Bize buradaki gelirle okulun çatısı etrafını yapıp kalanıyla da köyün eksiklerine kullanacağımızı söyledi ancak öyle yapmadı” dedi.