Rize'de muayene için randevu zorunluluğu getirildi

TAKİP ET

Rize'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle hastanelerdeki servislerin dolması sebebiyle randevusuz hasta bakılmayacağı açıklandı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada il genelinde son günlerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle hastanelerdeki normal servis yatakları ve yoğun bakım alanlarının kapasitelerinin zorlandığı belirtildi.

Acil durumlar haricinde hastanelere başvurulmamasının rica edildiği açıklamada,  "12 Ağustos 2021 Perşembe gününden itibaren sadece Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) veya 182 numaralı hat üzerinden randevu alınmak suretiyle muayene olunabilecektir. Bunların yanı sıra oluşabilecek her tür acil durumlarda yine kanser tedavisi, gebe takibi vb. gibi durumlarda sunulan hizmette herhangi bir kesinti söz konusu olmayacaktır. Bu gibi durumlarda hastanelerimizin bütün imkânlarıyla 24 saat esaslı vatandaşımızın hizmetine açık olduğu bilinmelidir. " denildi.

Kovid vakalarının hızla tırmandığının vurgulandığı açıklamada Aile hekimlerinin kesintisiz hizmet vermeye devam edeceği ifade edilerek, "Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için mecbur kaldığımız kısıtlamalardan dolayı vatandaşlarımızdan anlayış ve hoşgörü bekliyoruz." denildi.