Rize'de meydana gelen selde 3 kişi kayboldu

TAKİP ET

Rize'yi etkisi altına alan sağanak yağış yüzünden oluşan sel nedeniyle 3 kişinin kaybolduğu öğrenildi.

Rize'de aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketi nedeniyle ilçe ve köylerde heyelanlar meydana geldi. Maddi hasarın da oluşturduğu sel yüzünden 3 kişinin kaybolduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Merkeze bağlı Muradiye Beldesi'nde heyelan sonucu yıkılan 2 katlı evde oturan ve kendilerinden haber alınamayan Hacer Mert ve eşi Nuri Cemal Mert için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Öte yandan Güneysu ilçesinde ise aracıyla birlikte sele kapılarak kaybolan Halil Arıcı'yı bulmak için ekipler tarafından arama çalışmaları sürdürülüyor.

İl genelinde büyük afet

Çayeli, Güneysu, Ardeşen, Hemşin ve Pazar ilçeleriyle birlikte Muradiye ve Büyükköy beldelerinde etkili olan sağanak yağış sel ve heyelanlara yol açtı. Köy ve mahalle yolları sel suları nedeniyle kapanırken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Çayeli ilçesi Madenli Beldesi'nde heyelan sonucu Sağkol ailesinin yaşadığı 5 katlı bina hasar gördü. Korkuyla kendilerini evden dışarı atan 10 kişilik aile, sağlık ocağına sığındı. Ailenin oturduğu binanın ahırında bulunan hamile inek ve keçi ise telef oldu.

Rize'de selde mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor

Pazar ilçesi sular altında kaldı

Rize'de sağanak yağış yüzünden dereler taştı, evleri su bastı