Rize'de memurlardan 3600 kürekli protesto

TAKİP ET

Türkiye Kamu-Sen Rize Temsilciliği görülmemiş bir eyleme imza atarak Fırtına Deresi'nde 3 bin 600 kürek çektiler.

Türkiye Kamu Sen Rize İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu öncülüğünde sendika üyeleri Fırtına Deresi'nde hükümet tarafından memurlara verilen zam oranını farklı bir eyleme imza atarak protesto ettiler.

3600 İÇİN 3600 KÜREK

Öğretmenler, 3600 ek gösterge için isteklerini Fırtına Deresi'nde "Kürek mahkumu değiliz, Hakkımızı istiyoruz" diye haykırarak 3600 kürek çektiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Köseoğlu; hükümet tarafından memurlara verilen zam oranını ve memura verilen 3600 ek gösterge sözünün tutulmamasını protesto ederek farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, "Yetkili sendika Memur Sen’in toplu sözleşme masasındaki etkisizliği bir kez daha gün yüzüne çıktı. Memurlar yetkili fakat etkisizliğin zirvesindeki sarı sendika marifetiyle yine %3,5 zam oranına mahkum edildi. Türk memuru, masada yetkili sendikanın etkisizliğini görmeli ve kendisini %3,5’a mahkum eden hamaset ve laf salatası sendikacılığında zirve yapan malum seni terk etmelidir." dedi ve Türkiye Kamu-Sen'in her türlü etkinliği ile Türk Memurunun sıkıntılarını gündemde tutmak için var gücüyle mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.