Rize'de memurlar ek zam talebi için Cumhurbaşkanı'na mektup gönderdiler

TAKİP ET

Türkiye Kamu-Sen üyeleri tarafından Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ek zam talebi mektubu gönderildi.

Türkiye Kamu-Sen, 81 ilde PTT Şubelerinden Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ek zam talebi ile ilgili mektup gönderme kararı aldı.

Ek zam talebi için hazırlanan mektuplar Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, Türk Büro Sen Rize Şube Başkanı İbrahim Hacımustafaoğlu, Türk Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı Yaşar Türüt, Türk Enerji-Sen Rize Şube Başkanı Kahraman Uzunali, Türk Tarım-Orman Sen Rize Şube Başkanı Halük Armağan, Türk Diyanet Sen Rize Şube Başkanı Halil İbrahim Öksüz ve Türk Haber-Sen Rize Şube Başkanı Muhammet Ozan tarafından Rize PTT Şubesi'ne teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, son 10 yıldır memur maaşlarının enflasyon rakamlarının altında kaldığını söyleyerek, "Memurlarımız ve emeklilerimiz, yoksulluk içinde en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdadır. Ürünlerin fiyatına fahiş oranlarda zam gelirken maaş artışlarının enflasyonun bile altında kalması, gelir dağılımını bozacak, ekonomik olumsuzlukların yükünü yalnızca çalışan kesime yükleyecek bir etken olacaktır. Ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanmasını ve kamu görevlilerine ek zam verilmesini talep ediyoruz." dedi.