Rize'de Matematik Seferberliği başladı

TAKİP ET

Rize'de başlatılan Matematik Seferberliği projesi kapsamında birçok etkinlik öğrencilerle buluşuyor.

2022 yılı Kasım ayı içerisinde Rize'de de başlatılan "Matematik Seferberliği Projesi" kapsamında, yeni yaklaşımlarla matematiği sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkararak tüm öğrencilerin keyifle, günlük yaşamla bağdaştırabildikleri bir ders haline getirilmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, 11 Ocak tarihinde Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezinde açacakları Matematik Merkezi ile öğrencilerin okullarında öğrendikleri soyut matematik kavramlarını 91 istasyonda kurulan eğitim materyalleri ile somutlaştıracaklarını söyleyerek, "Böylece öğrencilerimizin Matematik konusundaki öğrenmelerini pekiştirmesine katkı sağlamış olacağız. Yine Matematik Merkezimizde yer alan Matematik Oyun atölyesindeki 350 farklı Matematik Oyunu ile  öğrencilerimiz bir çok temel matematik kavramını oyun ile oynayarak öğrenecekler." dedi.

Emen, ayrıca Matematik Seferberliği Projesi kapsamında RTE Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tuğrul Kar tarafından sınıf öğretmenlerine dersler verildiğini de belirterek, "Öğrencilerimizin matematik dersine karşı ilgilerini arttırmak için Rize Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda her türlü desteği öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.