Rize'de mahalle ve ilçelerin koronavirüs sayıları açıklandı

TAKİP ET

Son zamanlarda Koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında artış yaşanan Rize'de ilçe, mahalle ve köylerdeki son vaka sayıları açıklandı.

Salgın nedeniyle yaşanan pozitif vaka artışları dolayısıyla yetkililer tarafından sürekli olarak maske, hijyen ve sosyal mesafe noktasında uyarıların yapıldığı, ayrıca sıkı denetimlere de başlanan Rize'de 17 Ağustos 2020 tarihi itibariyle son veriler açıklandı.

Paylaşılan verilere göre il genelinde 821 pozitif vakanın olduğu ve merkezdeki vaka sayısının da 438 olduğu belirtiliyor. İlçeler bazında en çok vakanın, 3 köyünde karantina kararı alınan Güneysu ilçesi olduğu görülürken, ilçede 91 vaka tespit edildi.Karantinaya dahil edilen köylerden Kıbledağı'nda 16, Başköy'de 11 ve Gürgen Köyünde 6 vaka belirtiliyor.

Yapılan paylaşıma göre Rize merkezde en çok vaka görülen mahalle 33 vaka ile Gülbahar Mahalelsi, 25 vaka Tophane Mahallesi ikinci sırada bulunuyor. Burayı 19 vaka ile Çarşı ve Müftü Mahalleri, 18 vaka ile Yeniköy, 16 vaka ile Kaplıca ve Portakallık, 15 vaka ile İslampaşa ve Taşlıdere, 14 vaka ile Çamlıbel, 13 vaka ile Ekrem Orhon Mahallesi ve Yemişlik Köyü, 11 vaka ile Eminettin, 10 vaka ile Bağdatlı mahallesi takip ediyor. Diğer mahalle ve köylerde ise vaka sayıları 10'un altında bulunuyor.

İlçeler bazında Ardeşen ilçesinde 31 vaka bulunuyor ve burada en çok vaka bulunan mahalle 10 vaka ile Fırtına Mahallesi. Çamlıhemşin'de 17 vaka bulunuyor ve en çok vaka olan 9 vaka ile Komilo Köyü, Çayeli ilçesinde 63 vaka bulunuyor ve 12 vaka ile Yenipazar mahallesi en çok vakanın olduğu mahalle, Fındıklı ilçesinde 13 vaka, Güneysu'da 91, İkizdere'de 7, İyidere'de 30 (en çok vaka 11 ile Köşklü Köyü), Pazar ilçesinde 68 (en çok vaka 11 ile Kirazlık Mahallesi), Kalkandere'de 48 (en çok vaka 12 ile Aksu Mahallesi), Derepazarı'nda 6 ve Hemşin'de 10 vaka bulunuyor.