Rize'de kurullara uymayan işletmelere ceza geliyor

TAKİP ET

Rize'de koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yeni kurallar getirildi.

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Kovid-19 salgınına karşı kontrollü sosyal hayat süreci boyunca yürürlüğe girecek yeni tedbirleri açıkladı.

Alınan kararlar gereğince düğün ve nişan gibi törenlerde ikram bulundurulmaması, törenlerin en fazla 3 saat ile sınırlandırılması, maske ve sosyal mesafe kurallarının 20 dakikada bir hatırlatılmasına karar verildi.

Bir diğer kural gereği oluşturulacak Uyarıcı Denetim Ekibi ve Uzman Denetim Ekibi kurularak, il genelindeki işletmelerin sürekli denetlenmesine ve belirlenen çalışma şartlarına uymayarak insan ve toplum sağlığını tehdit eden işletmelere yönelik; birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde 900 TL idari para cezası, üçüncü ihlalde 1 gün süreyle faaliyet durdurma ve dördüncü ihlalde 3 gün süreyle faaliyet durdurma cezalarının uygulanmasına karar verildi.

Ayrıca 112 Acil Durum Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Merkezi Veri Tabanı kurulmasına ve tek bir numarayla vatandaşların Covid-19 ile ilgili şikayetlerinin iletilmesi için bir ihbar hattının oluşturulmasına karar verildi.