Rize'de Kuran Kursu öğrencisi yaşam savaşı veriyor

TAKİP ET

Rize'de kayıp ihbarında bulunulan 16 yaşındaki Kuran Kursu öğrencisi, her yerde aranırken denizde boğulma tehlikesi geçirdi.

Rize’nin Pazar ilçesi Tütüncüler Köyünde Kuran Kursu öğrencisi olan Beritan Acar’dan (16) bir gün boyunca haber alınamaması üzerine Pazar İlçe Jandarma Komutanlığına müracaatta bulunuldu.

Acar’ı arama çalışmaları devam ederken, Rize merkeze bağlı Fener Mahallesindeki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne ait dolgu alanında elbiselerini çıkararak denize giren gencin boğulma tehlikesi yaşadığı görüldü.

Olay mahaline yakın bir mesafedeki limanda demirli geminin kaptanı tarafından genç Beritan'ın çırpındığının fark edilmesi üzerine gemi kaptanı suya atlayarak genci kurtarmaya çalıştı. Kurtarma çabası başarılı olamayan ve gencin bedeni suyun dibine batınca olay yerine DEGAK-02 (Dalış Timi/Sahil Güvenlik) ve polis ekipleri geldi.

DEGAK-02 ekiplerince baygın şekilde denizden çıkarılan Acar, yapılan ilk müdahalenin ardından Rize Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acar’ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.