Rize'de Kuaför ve Berberlere ücretsiz maske desteği

TAKİP ET

Faaliyete geçen kuaför ve berberlere Rize Gençlik Merkezi ekipleri tarafından, tek tek işyerlerinde ziyaret edilerek ücretsiz maske dağıtıldı.

Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Rize'de de bir süredir kapalı olan ve Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından belirli kurallar çerçevesinde 11 Mayıs tarihi itibari ile yeniden faaliyete geçmesine karar verilen kuaför ve berberler hizmet vermeye başladı.

Rize Gençlik Merkezi tarafından yapılan açıklamada "Koronavirüs süreci nedeniyle kapanan dükkanların açılarak halkımıza hizmet vermeye başlayan esnaflarımıza, Gençlik Merkezimiz de ürettiğimiz maskeleri ücretsiz vererek, daha sağlıklı bir süreç geçirmelerine katkıda bulunduk." denildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından getirilen kurallar çerçevesinde; randevu sistemiyle sabah 09:00 akşam 21:00 saatleri arasında çalışılması, aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edilmemesi, muhakkak bir koltuk dolu bir koltuk boş olacak şekilde hizmet verilmesi, çalışan ve müşterilerin maske kullanılması, işyerinin ve malzemelerin temizliği ve dezenfeksiyonu konusunda işyerleri sahiplerine uyarılarda bulunuldu.