Rize'de kriz merkezi kuruldu: İşte son durum...

TAKİP ET

Rize'de etkili olan sağanak yağış sonrasında Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu.

Rize'de gün boyu etkili olan ve akşam saatlerinde ise şiddetini artıran yağışla ilgili Meteorolojik verilere göre son 24 saat içerisinde Güneysu İlçe merkezinde 219, Çayeli İlçesinde 214 Rize Andon bölgesinde ise 147 kg /m2 yağış kaydedildi.

Rize Merkez, Güneysu ve Çayeli ilçeleri başta olmak üzere il genelindeki birçok yerleşim biriminde çok sayıda noktada heyelan ve taşkın olayları meydana geldi.

Çayeli Büyükköy Beldesine bağlı Çaycılar, Gümüştaş, Demirciler, Çavuşlu ve Orta Mahallede birçok noktada meydana gelen heyelanlar nedeniyle mahallelere ulaşım sağlanamıyor. 6 ayrı bölgeden toplam 38 kişinin konutlarında mahsur kaldıkları öğrenildi.

Çayeli Madenli Beldesinde belde merkezi dahil olmak üzere ana yollarda kesintiler oluştu. Yine bu bölgedeki civar köylerde de birçok noktada heyelan ve taşkınlardan dolayı ulaşım sağlanamıyor.

Güneysu İlçe merkezine yakın noktada ana yol üzerinde heyelan ve taşkın olayları meydana geldi. Ayrıca Kıbledağı Çamlıca Köyleri grup yolu ile Dumankaya, Yeşilköy ve Tepebaşı Köyleri grup yolları kapandı. Tepebaşı Köyünde kaybolan Halil Arıcı için arama kurtarma çalışmaları Erzurum AFAD, AKUT, UMKE ekipleri tarafından yürütülüyor. Ayrıca Selamet, Kiremit, Ortaköy Tepebaşı ve Güneysu Merkez Mahallelerin birçok noktasında aileler mahsur kaldı.

Rize Merkez Muradiye Beldesi Orta Mahallede yıkılan binanın enkazı altında Hacer ve Nuci Cemal Mert çifti kaldı. AFAD, İtfaiye, İDAK, JAK ve Jandarma ekipleri iş makinelerin desteğinde arama kurtarma çalışmalarını yürütüyor. Yine Muradiye Beldesinin birçok noktasında heyelanlar nedeniyle mahsur kalan aileler bulunuyor.

Ayrıca Rize Merkez ve Salarha Vadilerindeki birçok köyden konutlarında mahsur kalan aileler bulunurken bölgedeki köylerde de ulaşım açısından ciddi sorunlar mevcut.

Rize'de meydana gelen selde 3 kişi kayboldu

Rize'de selde mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor

Pazar ilçesi sular altında kaldı

Rize'de sağanak yağış yüzünden dereler taştı, evleri su bastı