Rize'de kovid aşıları yeniden randevusuz vurdurulabiliyor

TAKİP ET

Rize'de tedarik edilen aşılar ile randevusuz döneme yeniden girildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 09 Ağustos 2021 Pazartesi günü itibariyle kovid aşılarının il genelindeki tüm sağlık tesislerinde randevusuz olarak yapılabileceği duyuruldu.

Son günlerde il genelinde kovid-19 vaka sayılarının hızlı bir şekilde artışa geçtiğinin ve hastanelerdeki yoğun bakım servislerine de durumun yansıdığının hatırlatıldığı açıklamada, "Bu hastalarımızın neredeyse yüzde 90’dan fazlasının ya hiç aşı olmamış ya da aşısını tamamlamamış kişilerden oluştuğunu görmekteyiz. Ayrıca ne yazık ki ilimiz genelinde de hakim olan kovid formunun delta varyantı olduğu ve gençlerde dahi ağır seyrettiğini üzülerek görmekteyiz." denildi.

Virüse karşı tek ve en etkili gücün aşı olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Artık virüs hiç aşısını olmayan veya tamamlamayanlar arasında hızla yayılmakta ve ne yazık ki oldukça da ağır seyir göstermektedir. Biran önce zaman kaybetmeksizin aşı hakkı olan ama henüz aşısını olmamış ya da ikinci veya üçüncü doz aşısının zamanı geldiği halde herhangi bir sebeple olamamış tüm vatandaşlarımızı vakit geçirmeksizin aşı olmaya davet ediyoruz." denildi.