Rize'de Kovid-19 Aşısı Ramazan Ayında da yaptırılabilecek

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Ramazan ayı boyunca mesai saatlerinde ve iftardan sonra aşılama işlemlerinin devam edileceğini söyledi.

Rize’de şimdiye kadar 101 bin 563 doz aşı yapıldığını ifade eden Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Ramazan ayı boyunca aşı trafiğinde aksama yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

60 yaş ve üzeri vatandaşlar ile aşı hakkı tanımlanan diğer vatandaşların mesai saatleri içerisinde randevusunu alarak bağlı oldukları aile hekimliklerinde, randevu alamayan vatandaşların ise toplum sağlığı merkezlerinde aşılarını olabileceklerini ifade eden Dr. Tepe, "İftardan sonra aşılama yaptırmak isteyen vatandaşlarımız hastanelerimize başvurarak saat 20.00 ile 23.00 arasında aşılarını randevusuz bir şekilde yaptırabileceklerdir." dedi.

Biontech aşısı olmak isteyen vatandaşların randevu almak zorunda olduklarını vurgulayan Tepe, “Bu aşımız sadece Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılmakta olup, vatandaşlarımızın randevu ile başvurmaları halinde sabah saat 08.00 ile akşam 23.00 kadar aşı olabileceklerdir.” diye belirtti.