Rize'de koronavirüse karşı tedbirler artıyor

TAKİP ET

Rize'de tüm kamu kurum ve kuruluşları koronavirüs tedbirleri kapsamında teyakkuza geçerek il genelinde salgınla mücadele tedbirleri almaya devam ediyor.

Coronavirüsü (Covid-19) tedbirler kapsamında Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il genelindeki market, fırın ve toplu tüketim yerlerinde denetlemelerde bulundu.

İşletmelerin gerekli tedbirler kapsamında bilgilendirildiği denetlemelerle ilgili Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin devam edileceği vurgulanarak, "Vatandaşlarımız uygunsuzluktan şüphelendikleri işletme ve ürünlerle ilgili ihbarlarını Alo 174 Gıda Hattına yapabilirler." denildi.

Rize Belediyesi ekipleri de koronavirüs salgınına karşı il genelinde sürdürülen dezenfeksiyon çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca park ve meydanlarda bulunan bank ve oturma gruplarının önü şeritlerle kapatılarak kimsenin oturulmaması istendi.

Öte yandan bankalar tarafından da ATM kuyruklarında vatandaşların birbirleri ile temas etmemesi ve belli mesafede durmaları için çizgilerle şeritler oluşturuldu. ATM işlemleri öncesi ve sonrasında vatandaşların ellerini temizlemeleri için ATM yanlarına dezanfektanlar monte edildi.