Rize'de koronavirüse karşı Psikososyal Destek birimi kuruldu

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Covid-19 Psikososyal Destek birimi kuruldu.

Rize Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından koronavirüs nedeniyle vatandaşların stres, korku, kaygı ve benzeri durumlarla baş etme becerilerini geliştirmek amacıyla psikososyal destek birimi kuruldu.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülmeye başlayan Covid-19 salgınının, insanların fiziksel sağlıklarını etkilediği kadar ruhsal sağlıklarını da etkilediğini söyledi.

Virüs salgınıyla mücadele esnasında hem sağlık hizmeti sunan kişilerde, hem de vatandaşlarda sosyal ve ruhsal sorunlarının ortaya çıkabileceği öngörüsü oluştuğunu belirten Tepe, "Bu kapsamda Rize İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan Psikososyal Destek Hattı vatandaşlarımızın hizmetine başlamıştır. Vatandaşlarımız mesai saatleri içeresinde (Hafta içi 08.30-17.00 arasında) 0 464 213 03 27 numaralı telefon hattından 2002-2042-2046 ve 2329 dâhili numaraları kullanılarak uzman psikolog ve sosyal çalışmacılardan danışmanlık hizmeti alabileceklerdir." dedi.

Covid-19 Psikososyal Destek biriminde uzman psikolog ve sosyal çalışmacılardan oluşan 6 kişilik bir ekibin görevlendirildiğini belirten Tepe, "Bu hat ile vatandaşlarımıza psikolojik ilk yardım, psikolojik dayanıklılık, kaygı yönetimi, baş etme becerileri, süreç içerisinde ortaya çıkan psikolojik tepkiler, stresle başa çıkma yolları, izolasyon sürecinde sosyal yaşam, ileri yaştaki yakınlara nasıl yardımcı olunabilir, süreç içerisinde çocuklara yaklaşım nasıl olmalıdır gibi konularda danışmanlık hizmeti verilmektedir." dedi.