Rize'de koronavirüse her geçen gün yeni vakalar ekleniyor

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize'de Kovid-19'a bağlı olarak tedavi gören hastaların bulunduğunu ve ölümlerin de yaşandığını belirtti.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı il genelinde teyakkuz halinde olduklarını söyledi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kentte Vali Kemal Çeber’in başkanlığını yaptığı İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan birçok kararın Türkiye’de ilk olduğunu ve diğer iller içinde örnek teşkil ettiğini belirtti.

Dr. Tepe, Kovid-19’un yayılmasını önlemek ve bulaşma riskini en aza indirmek için herkesin kendisini gönüllü olarak evlerinde izole etmesinin çok önemli olduğunu belirterek, vatandaşlara “Evde kal" mesajı verdi.

Hastanelerde tedaviler devam ediyor

Rize’de Kovid-19’a bağlı olarak tedavi gören hastaların bulunduğunu ve yine buna bağlı olarak ölümlerin de yaşandığını belirten Tepe, “Tek bir vatandaşımızın hayatı tüm toplumun keyfinden daha kıymetlidir. Bu sebeple hiç kimsenin yaşını, gençliğini, sosyal ve ekonomik durumu ile diğer herhangi bir sebebi gerekçe göstererek rehavete kapılmaya, tedbirsiz davranmaya, başkalarının sağlığını tehlikeye atmaya hakkı yoktur. Hastalığa bağlı olarak ilimizde de vakalar mevcuttur. Hastanelerimizde tedavileri sürüyor. Her geçen gün yeni vakalar ekleniyor. Ve maalesef hayatını kaybeden kıymetli büyüklerimiz oldu” ifadelerine yer vererek mevsim şartlarına bağlı olarak güzel ve güneşli günlerin albenisine kapılıp dışarı çıkılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Tepe, kentte Kendirli beldesi ile bu beldeye komşu 4 köyün karantinaya alınmasının virüsün yayılma riskini en aza indirmek için kontrol amaçlı olduğunu sözlerine ekleyerek, “Bundan sonra da yeni izolasyon önlemleri devreye girmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.