Rize'de kentsel dönüşüm kaçınılmaz hale geldi

TAKİP ET

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, 'Artık kararlılıktan vazgeçmememiz ve bu işin yapılması lazım.' dedi.

Metin, Rize Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İlk etabın belediye bloklarından başlayacağını ifade eden Metin, "Yani bizim belediye binamızdan başlayıp Meteler kavşağına kadar alandaki üç belediye bloklarımız ve önündeki özel şahısların binalarıdır. Burası 23 dönümlük bir alan. Buradaki alan yatay bir şekilde değil de denize dikey şekilde 4 blok olacak. Tamamen 23 dönümlük alan yayalaştırılmış alan olacak. Yeşil alanlar da artırılmış olacak." diye konuştu.

Metin, merkez tabandaki dükkan sayılarını azaltmadıklarını belirterek, "Üst katlara çıkınca bürolar içeri çekilerek yükselecek. Dükkanların üzerinde insanlar için teras alanları olacak. Maliyetleri çıkarılıyor. TOKİ hangi maliyetleri üstlenecek? Mal sahiplerine metrekare başına ne söylenecek? Bunların çalışması yapılıyor." dedi.

Belediye bloklarının yenilenmesi konusunda herkesin hemfikir olduğunu vurgulayan Metin, şunları kaydetti: "Bunların değiştirilmesi lazım. Değiştirilmesini nasıl yapacağız? Oradaki insanları başka yere getirmemiz lazım. Buralar yıkılacak ve yenisi yapılacak. Başka bir yöntem var mı? Yıkmadan yapamayız. Yıkıldıkları noktada biz bunu belki bir etapta değil, iki etapta yıkacağız. Onun için mevcut zemindeki dükkan sahiplerine de yakın bir yerinde prefabrik de olsa bir yıllığına bir yer yapmış olmamız lazım. Burası yıkıldıktan sonra birinci ve bodrum katlar yapılınca tekrar oraya geçebilirler. Bu sefer diğer taraf prefabrik alana geçebilir. Başka bir çözüm göremiyoruz. Artık kararlılıktan vazgeçmememiz ve bu işin yapılması lazım. O an bu andır. Bu işin sekmemesi lazım."

Dere Islah Çalışmalarımız Devam ediyor…

Dere Islah çalışmalarına devam ettiklerini ve bu kapsamında DSİ yetkilileriyle toplanarak sahada incelemeler yaptıklarını belirten Metin, "Çalışmaların biraz daha hızlı ilerlemesi konusunda çalışmayı yürüten firmaya baskıda bulunduk. Derelerimizin üzerini açsak bile gideceği yatak dar olduktan sonra bir işe yaramaz. Bu yüzden dere yataklarımızda genişletme çalışmalarını yapıyoruz. Bu çalışma yarın bizim içerisini makinelerle rahat temizleyebilmemiz içinde önem arz etmektedir. Paşakuyu, Dalyan ve Değirmendere de önemli çalışmalar içerisindeyiz. Gözle çok fazla görülmeyen alandan 100 kamyon hafriyat çıkarttık. Bu gibi şeyler önemli olduğu gibi aynı zamanda sabır ve zaman gerektiren işler.Geçmişte yapılan hatalı işlerin bugün telafisi içerisindeyiz." dedi.

Doğalgaz Olmayan Yerleri Doğalgaz ile Buluşturuyoruz…

Başkan Metin, doğalgaz olmayan bölgelere de doğalgaz getirilmesi için çalışmalara başladıklarını ifade ederek, "Geldiğimiz günden itibaren şehrimizde Doğalgaz kullanamayan alanlar için girişimlerde bulunarak gayretli bir çalışma içerisine girdik. Özellikle şehrin üst kısımları olarak bilinen Sırahoz, Dağbaşı, Kaplıca, Hızır Hop Camii kısmı, Alipaşa kısmı gibi bölgeleri programa aldırdık inşallah buraları doğalgaz ile buluşturuyoruz." dedi.

İkametgahlarımızı Rize Merkezde Tutmaya Özen Göstermeliyiz…

İkametgah konusuna da değinen başkan Metin sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle son seçimde Muhtarlık oyları için vatandaşlarımızın ikametgahlarını köylere aldırdığı ve merkez nüfusunun azaldığı bilinmektedir. Belediyelerimiz İller Bankasından nüfus oranına göre bütçe alıyor. Vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet alabilmeleri için bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. İkametgahlarını merkeze almaları halinde şehrimize daha güzel hizmetler kazandıracağımızı bilmelerini istiyorum."